Kurzfilm aus Makedonien - Mimikrija

Мимикрија - Краток филм ( Mimikrija - Kratok film )

Мимикрија – краток македонски филм кој мора да го изгледате! (видео)
„Мимикрија” не е приказна за доброто и лошото!

„Мимикрија” не е приказна за сопствените избори, кои честопати се сѐ освен сопствени.

„Мимикрија” не е предвид. Тоа е предизвик за секој млад човек денес.

Сите сме инсекти.

Погледнете:
Главни улоги: Мартин Минговски и Димитар Петревски
Споредни улоги: Марио Виранов, Бобан Петковски, Фросина Миноска, Тони, Гаврил Кузмановски, Марко Апостолоски, Петар Керамитчиев, Филип Јосимовски, Стефан Десподовски, Дамјан Смичковски

Филмот го остварија: Мартин Михајлов, Ана Миновска, Лоран Бајрами,

Камера и монтажа: Мартин Михајлов

Музика: Андреј Дамески – АДД Продукција – AND (ADD Production) – Dreaming Dust

Координатор: Весна Илиевска
Ментор: Елеонора Венинова

Надворешна техничка поддршка: Дејан Михајлов

Проект: Креативна младинска акција,
Студентска организација Излез

Kommentare