Би се викал Барбара/Call me Barbara (2013)

„Би се викал Барбара" е краток документарен филм за двете најголеми желби во животот на едно 22-годишно момче од предградието на Скопје: најпрво да стане девојче, а потоа и популарна пејачка. Соочувајќи се со предизвиците на балканската реалност, таа се обидува да остане верна на она што навистина е.
Учествува: Филип Јаневски - Фифи
Режија и сценарио: Ана Јакимска
Камера: Бранко Костески
Монтажа: Сашко Потер Мицевски
Асистент режија: Андреј Георгиев
Асистент монтажа: Сандра Ѓоргиева
Продукција: Факултет за драмски уметности - Скопје
Скопје, 2013.

Kommentare