Header AD

Dorijan Dlaka - Zimi Ovoj Frak (Macedonia) - Junior Eurovision Song Contest 2011

Video . Dorijan Dlaka - Zimi Ovoj Frak (Macedonia)

Dorijan Dlaka from Skopje represents Macedonia in the Junior Eurovision Song Contest 2011 in Yerevan with the song Zimi Ovoj Frak. The song was written by Dorijan Dlaka himself. Watch the video clip and the lyrics of the Macedonian entry for the Junior Eurovision Song Contest 2011 below.Macedonia: Dorijan Dlaka - Zimi Ovoj Frak

Жими овој фрак,
Време јас запирам,
Назад патувам,
И одам директно на бал!

Сите грофици,
Издотерани,
Да ги прегрнам,
Со песна да ги освојам!

РЕФРЕН: Скопско дете, Бечка школа,
Ново кабаре,
Виолини свират, гушни ме,
Под цилиндер, мисли многу,
Дај ми бакнеж пак,
Те сакам тебе,
жими овој фрак!

Јас сум Доријан,
Име од приказна,
Тука долетав,
Од песна и со кочија!

Сите грофици
Намирисани,
Ќе ги прегрнам,
Под рака ќе ги прошетам!
Dorijan Dlaka - Zimi Ovoj Frak (Macedonia) - Junior Eurovision Song Contest 2011 Dorijan Dlaka - Zimi Ovoj Frak (Macedonia)  - Junior Eurovision Song Contest 2011 Reviewed by Makedonets on Freitag, Oktober 14, 2011 Rating: 5

Keine Kommentare

Post AD